Az Ön logisztikai igényei - gondosságra szabva
Hírek
Mi az az Under deck szállítás
2023.08.21
Mi az az Under deck szállítás

Az "under deck szállítás" egy hajózásban használatos kifejezés, amely arra utal, hogy a hajó egy része alatt vagy a hajótesten belül, az ún. "under deck" területen történik a rakodás vagy a szállítás. Ez gyakran a hajótest alsó szintje, azaz a raktér mélyebb részeire utal, amelyek rejtve vannak a hajótest felső részein elhelyezkedő konténerek, raklapok vagy más rakományok alatt.

 

Az "under deck szállítás" előnyei közé tartozhatnak a következők:

1. **Védelem az időjárási viszontagságoktól:** A rakomány az alacsonyabb, fedett területen van elhelyezve, így kevésbé van kitéve a rossz időjárás okozta károknak.

2. **Stabilitás és súlypont:** Az "under deck" terület gyakran azért hasznos, mert segít a hajó súlypontjának alacsonyan tartásában, ami javíthatja a hajó stabilitását.

3. **Biztonságosabb szállítás:** Bizonyos típusú rakományok, például érzékeny vagy veszélyes áruk, jobban megvédhetők és stabilabban tarthatók az alacsonyabban elhelyezett területeken.

 

Az "under deck szállítás" kifejezés tehát arra utal, hogy a hajón belül, az alsóbb területeken történik a rakodás és a szállítás, ami különböző előnyökkel járhat a biztonság, a stabilitás és az időjárás védelme szempontjából. Mindezek mellett fontos kiemelni, hogy amennyiben ezt a szállítási módozatot szeretnék kérni tőlünk, úgy azt előre kell jelezni számunkra még a hajótér könyvelése előtt, de a hajóstársaság nem biztos, hogy ezt 100%-ban garantálni tudja. Árutípus, árusúly, konténer méret, egyensúlyi tényezők és egyéb nautikai okok alapján mérlegeli a hajóstársaság számítástechnikai rendszere, hogy egy konténer hol fog elhelyezkedni a hajón.